vrijdag 8 juli 2011

Zwitserse partij wil Powerpoint verbieden

Een Zwitserse politieke partij wil 100.000 handtekeningen verzamelen om zo een referendum te houden over het verbieden van Powerpoint, de vooral in het bedrijfsleven alomtegenwoordige presentatiesoftware van Microsoft. Powerpoint is volgens de protestpartij APPP (Anti Powerpoint partij) niet alleen saai, maar kost Zwitserland ook nog eens 1,7 miljard euro per jaar aan verloren arbeid. De groep gaat hierbij uit van het principe dat 85 procent van de deelnemers aan een Powerpoint-presentatie vindt dat hij zijn tijd aan het verdoen is.

"Het grootste deel van de aanwezigen zet zijn verstand op nul", aldus APPP-oprichter en presentatietrainer Matthias Pöhm tegenover een Zwitserse krant. Over de economische opbrengsten laat hij zich niet uit.

Bindend
Referenda zijn bindend in Zwitserland, maar de kans dat er 100.000 handtekeningen worden opgehaald lijkt niet groot. Pöhm hoopt daarnaast in oktober te worden verkozen in het Zwitserse parlement, maar streeft naar eigen zeggen vooral naar 'bewustwording'. En hij probeert ondertussen een graantje mee te pikken door de verkoop van zijn boek "De dwaling Powerpoint'. Volgens Zwitserse media reikt de teller van het aantal APPP-leden nog niet verder dan 360. Het 'gevaar' Powerpoint kwam al eerder aan bod in The New York Times. Een stortvloed aan presentaties zou het Amerikaanse leger doen afglijden in een zee van 'bulletpoints' die los staan van de realiteit. (bron: nu.nl)

Ik krijg een 1 april-gevoel bij dit bericht. Het kan toch niet waar zijn dat a) men boos wordt op een middel i.p.v. op de presentator zelf die zijn verhaal blijkbaar niet over de bühne kan brengen en b) hier een politiek partij voor wordt opgericht.
Als het echt waar is, zegt het veel over het niveau van deze partij, laat staan sommige Zwitsers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten