maandag 4 juli 2011

FNV huurt zwaar geschut in voor communicatiestrijd

Ze staat zevende in een door de Volkskrant opgestelde top 200 van meest invloedrijke Nederlanders. Met die notering is zij de hoogstgenoteerde vrouw op dat prestigieuze lijstje. Echter Agnes Jongerius verliest steeds meer steun binnen de FNV. Een aantal bonden blijft de door haar ondersteunde pensioenplannen torpederen. Beiden hebben nu een communicatie-expert in de arm genomen in hun strijd voor én tegen het pensioenakkoord.

Charles Huijskens is dé communicatiestrateeg in crisistijd, moet de vakcentrale FNV hebben gedacht. Eerder stond hij de drie curatoren van de failliete DSB-bank bij. Ook adviseerde hij Ahold en de raad van bestuur van Barclays, toen de Britse bank ABN Amro wilde overnemen.

Ook Bondgenoten heeft een externe communicatieadviseur aangetrokken: Jan Kuitenbrouwer. De schrijver van onder meer Turbotaal wordt 'af en toe ingehuurd voor een cursusje', zegt een woordvoerder. Volgens haar is Kuitenbrouwer echter niet 'de spindoctor van Bondgenoten, zoals Huijskens dat blijkbaar is voor de vakcentrale'.

Lees meer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten