woensdag 17 oktober 2012

Tundun's Tips 25

En ook deze maand bieden we weer drie praktische tips:

1. Social Folders

Heel handig: Het programma SocialFolders voegt een offline map toe aan je Windows Verkenner. Deze map kan je koppelen aan sociale netwerken als Facebook en Twitter en cloudopslagdiensten als Dropbox, waarbij alles op één enkele plek op je pc terechtkomt, zodat je ze ook offline nog kunt benaderen. Lees meer

2. Startup Stay: voor reizende entrepreneurs

Beginnende en kleine entrepreneurs hebben niet meer het budget dat zij in het verleden hadden. Reizen kost veel, en het verblijf in een hotel is vaak buiten budget. Startup Stay is een online community waar entrepreneurs van over de hele wereld elkaar kunnen vinden en zo een slaapplek of een andere ontmoeting kunnen plannen.

De site werkt anders dan websites zoals couch surfer. Zo werkt de site alleen op uitnodiging. Op de site kan er op verschillende criteria gezocht worden zoals werkveld, niveau van interactie (alleen koffie of ook een slaapplek), of op vaardigheden. Zo ontmoeten entrepreneurs gelijken over de hele wereld en breiden zo hun netwerk uit. (bron: Goedemorgen!)

3.  Peerby: huren van je buren

Vroeger was het heel gebruikelijk om iets te lenen van je buren, een fietsenbandplakset, een boormachine of een tentje voor een korte vakantie. Nu helpt Peerby je daarbij. Je kunt je postcode intypen en je ziet wat je buren aanbieden, of je kan zelf zoeken natuurlijk. Er zijn altijd momenten dat je iets nodig hebt maar je hebt het niet, of je wilt het niet voor die ene keer aanschaffen. Peerby vraagt bij je buren of je het kan lenen. En andersom geldt dit natuurlijk ook.Kijk, zo wordt de wereld weer een stukje socialer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten