donderdag 24 maart 2011

Julian Assange verrast Australische premier tijdens live-uitzending

De Australische premier Julia Gillard is tijdens een live-tv-programma verrast door een ingezonden videovraag van Julian Assange. De Wikileaks-frontman duikt plotseling op tijdens een debatshow van de zender ABC waar mensen vragen kunnen stellen aan de premier.



Terwijl de presentator aankondigt dat de volgende vraag afkomstig is van Assange, lijkt Gillard dat niet te geloven. Ze lacht zenuwachtig om de aankondiging, maar verstrakt zodra Assange inderdaad in beeld komt. 'Wat Australiërs van u willen weten is; welk land vertegenwoordigt u nou eigenlijk in het buitenland?', vroeg Assange, die daarmee verwees naar de innige banden die Gillard zou hebben met de Amerikanen.

Verraad
'Wij hebben informatie dat u informatie van Wikileaks-mensen in Australië uitwisselt met andere landen. Dus mevrouw de premier, wanneer vertelt u eerlijk welke informatie u heeft gelekt?' Als Gillard geen antwoord wil geven, suggereert Assange de Australiërs hun eigen premier voor verraad aan te klagen.

Weet van niks
Gillard, inmiddels tot rust gekomen, probeert luchtig op de beschuldiging te reageren. 'Uiteraard vertegenwoordig ik dit land altijd, elke dag. En ik weet niets van enige uitwisseling van informatie over Wikileaks-medewerkers. Maar op de vraag of we in het algemeen weleens informatie delen met andere landen en Amerika, is het antwoord: ja natuurlijk. Maar dat is ook in het belang van de inwoners van dit land.' (bron:VK.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten