zaterdag 13 maart 2010

Tundun's Tips 11

We waren even onattent, maar na 3 maanden eindelijk weer de vertrouwde Tundun tips. We hebben ook nu weer drie hele praktische:

1. Verkeerde stift gebruiken op een whiteboard. Wat nu?
Oei. Een klassieke fout. Snel nog even wat op het whiteboard schrijven en grijpen naar de verkeerde stift. En dan zit je dan met je permanente lijntjes op je whiteboard. Wacht nog even met het pakken van de chemicaliën, het kan namelijk makkelijk worden opgelost. Door met een whiteboard marker over de tekst heen te schrijven maak je het makkelijk uit te vegen. Kik hier naar een visuele uitleg van fixurproblems.com (met dank aan Lifehacking.nl):





2. Maak je pasfoto, zonder fotograaf

Met de site Maakjepasfoto.nl schijn je officiële pasfoto’s te kunnen maken voor je paspoort, rijbewijs, ID of andere identiteitsbewijzen. Je ontvangt per e-mail of per post vier pasfoto’s op het standaard foto formaat van 10×15cm. Uniek is dat je stap voor stap wordt geholpen om je pasfoto aan de ingewikkelde eisen te laten voldoen. Daarbij is het maken van een pasfoto heel eenvoudig door de gepatenteerde drie klik methode. Leuk is ook dat je de gerenommeerde Nederlandse fotograaf Govert de Roos om tips kunt vragen hoe je een goede pasfoto maakt.
Je kunt het zelfs gratis een keer uitproberen: http://www.maakjepasfoto.nl/



3. Op zoek naar een koerier?
Het vinden van een koerier die een zending mee kan nemen voor een schappelijke prijs is tijdrovend. Bestaande sites zijn te beperkt, te complex of te langzaam.
Aanbieders van een zending vullen de basisgegevens in op de site. Postcodes, huisnummers, tijdstip en datum van ophalen en bezorgen, een omschrijving, afmeting, aantal en gewicht. Hiervan ontvangen zij een bevestigingsmail met een link en hun pakketcode.

De bij Pakket123 geregistreerde vervoerders ontvangen direct een e-mail en/of sms van elk aangeboden pakket in hun werkgebied. Via de site kan de vervoerder direct zien hoe de route tussen ophaal – en afleveradres loopt en een bod uitbrengen. Van elk uitgebracht bod ontvangt de aanbieder een gratis melding per e-mail. Als de aanbieder een bod accepteert, wordt de informatie van aanbieder en vervoerder aan elkaar uitgewisseld. Zij handelen het verder samen af. Hier stopt de dienst van Pakket123.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten