zaterdag 27 maart 2010

Dat wij dat allemaal pikken...

Vraag jij je nou ook regelmatig af wat er allemaal in Nederland (of de wereld) moet gebeuren, voordat wij Nederlanders het echt niet meer pikken??
Denk eens aan...
  • Banken zijn bedoeld om geldelijke handelingen van ondernemingen en particulieren te financieren, maar wat doen ze nu? Ze weigeren kredieten aan (nog) gezonde ondernemingen te verstrekken of eisen zelfs terugbetaling, waardoor bedrijven alsnog in financiële problemen komen. Particulieren die nog wel in staat zijn een huis te kopen, wordt een hypotheek geweigerd. Wat is dan nog het bestaanrecht van banken, als ze wel gokken met ons geld, maar ons er niet in laten delen en ondanks grote verliezen zichzelf nog steeds bonussen toekennen. Dat wij dat pikken!
  • Schoonmakers daarentegen - die het echte vuile werk doen - krijgen er na weken staken nog geen cent bij. Ruimt u liever u eigen troep op, want we gooien het echt overal neer met z'n allen. Hoezo normen en waarden? Dat wij dat pikken!
  • Dan de energiebedrijven, die klagen bij strenge winters dat er te veel stroom wordt gebruikt en bij warme zomers dat er te weinig wordt gebruikt. In beide gevallen gooien ze de prijzen omhoog. Kan dat zomaar? Het is toch juist te prijzen als we minder stroom verbruiken, dat is toch veel beter voor het milieu?! Heb jij er wel eens over nagedacht hoeveel die energiebedrijven eigenlijk aan ons verdienen. Nou heel veel kan ik je vertellen. Dat wij dat pikken!
  • Last but not least...zijn er twee politieke partijen in ons land die ons tegen elkaar opzetten. Dat laat jij toch ook niet binnen je gezin gebeuren? Dat we dat pikken! En dat terwijl wij jarenlang andere landen hebben gekoloniseerd, gastarbeiders naar Nederland hebben gehaald om ons vuile werk te doen (ja toen ook al!) en er nu geïrriteerd door raken dat andere culturen nu in ons land komen wonen. Wordt wakker, hoeveel culturen wonen er niet al honderden jaren vreemdzaam in Australië. Het kan dus wel!

En wat ga jij hiermee doen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten