maandag 15 maart 2010

Billboards worden persoonlijk

Japanse onderzoekers hebben de technologie uit de film 'Minority Report' een stap dichterbij gebracht. Technologiebedrijf NEC heeft een digitaal billboard ontworpen dat de consument persoonlijk aanspreekt aan de hand van demografische kenmerken.

De reclameborden hebben ingebouwde camera’s, die bij het voorbijgaan van de potentiĆ«le koper onmiddellijk leeftijd en geslacht herkennen. Vervolgens wordt een product aangeboden dat mogelijk aansluit bij de wensen van iemand met de gesignaleerde demografische kenmerken. Hoe langer iemand voor de camera staat, hoe exacter de gegevens die de computer herkent.

De nieuwe technologie biedt adverteerders de mogelijkheid om doelgerichter te adverteren en passende campagnes te bedenken. Critici vrezen voor de privacybescherming van consumenten. NEC spreekt deze klacht tegen; de personen blijven anoniem en gezichten worden onmiddellijk uit de database gewist.

De geavanceerde reclameborden wordt nu getest in Japan om daarna uit te breiden naar de Verenigde Staten. Wanneer de billboards voor het eerst in Europa te zien zijn is nog niet bekend.
(bron: Nu.nl)

NEC is overigens niet uniek. In 2007 kwam BMW al met pratende billboards gericht op Mini-rijders.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten