zaterdag 26 februari 2011

Tundun's Tips 16

Weer drie handige tips die je leven aangenamer maken.

Snel diagrammen maken
Moet je iets visualiseren of voor een presentatie een ingewikkeld diagram in elkaar zetten, maar je bent niet zo'n tekenwonder? Vanaf nu wel! Gebruik Creately!



Zoek en vervang: meer dan woorden alleen
Behalve dat u woorden makkelijk kunt vervangen via de automatische zoek-en-vervang-functie in Word, is het ook mogelijk andersoortige zaken te zoeken en te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan opmaakkenmerken. Daarnaast zijn er ook nog wat handige zoektrucjes beschikbaar. Lees meer op Computeridee

Digitale post-its
We moeten allemaal steeds meer onthouden en papieren geheugensteuntjes verdwijnen soms in de wasmachine, vallen uit je zak. Kortom, hoog tijd om mee te gaan met je tijd. De bekendste oplossing is Evernote . Via Evernote kun je ook ideeen, geheugensteuntjes uitwisselen tussen je mobiel en je PC.

Een andere mogelijkheid is iQ-notes. Download de freeware via deze link. Installeer het bestand op je computer. Klik het pictogram van iQ-Notes in de Windowstaakbalk aan. Er verschijnt dan een Kladblok-achtig venster waarin je een omschrijving van de uit te voeren taak invult. Via een knoppenbalk kunt u niet alleen de kleur van het briefje aanpassen, u kunt er ook een tijdstip en een alarm aan koppelen – waarbij u zelf het wav’u kiest dat u dan te horen wilt krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten