maandag 28 februari 2011

Lorrainville: Hoe een Facebookspelletje tot een album leidt...

Lorrianville, een klein dorp in Canada, is inmiddels ook de naam van een veel besproken 'spontaan ontstaan' muziekproject.

Begin 2011 ontwierp producer en mixer Guido Aalbers in en verloren uurtje een eigen albumcover in een Facebook spel “Make your own album cover”, ook bekend als “Wikipedia names your band”.

Het resultaat?Een albumhoes voor de niet bestaande band Lorrainville met de titel “”You May Never Know What Happiness Is”. Nadat hij de albumhoes op Facebook had geplaatst, ontving hij zo veel reacties, onder meer van mensen die geïnspireerd door zijn hoes een nummer hadden geschreven. Dit deed hem besluiten een echte cd te gaan maken.

Tot 22 januari konden alle muzikale creatievelingen hun song en/of hulp aanbieden. Guido heeft niet minder dan 80 songs binnengekregen van akoestische thuisopnamens tot professionele demo’s. Ook bekende Nederlandse muzikanten zoals Peter Slager, de bassist van Blof, Bertolf en Anneke Giersbergen hebben muzikale bijdragen geleverd.

De plaat is geen commercieel project. Iedereen werkt mee voor zijn eigen plezier/uitdaging. “You May Never Know What Happiness Is” wordt een melancholische singer/songwriter-plaat met invloeden van Americana met als referenties het rustigere werk van Ryan Adams.

De maker van de hoes werkt ook belangeloos mee. Het was nog lastig om de maker van de foto te vinden maar uiteindelijk kwam Guido Aalbers uit bij de Italiaanse fotograaf LucaNapoli.

Muzikanten heeft Guido nu genoeg maar andere creatieven kunnen zich nog altijd aanmelden al ze denken dat ze iets kunnen bijdragen aan dit project.

Lees meer op lorrainville.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten