woensdag 23 februari 2011

Genius of fraudeur?

De broers Winklevoss, gezworen vijanden van Facebooks' Mark Zuckerberg en bekend geworden door hun vertolking in The Social Network, zijn nog steeds boos op de Harvard-nerd. Maar het gaat ze niet om het geld. Aha.

Oud geldGeld is inderdaad niet zo relevant voor de tweelingbroers en Olympische roeiers, die voordat ze naar Harvard togen al verzekerd waren van een prima oudedagsvoorziening (vader Winklevoss - uit een oud geslacht - is professor aan Wharton en eigenaar van verschillende bedrijven).

SchikkingMaar dat valt allemaal in het niet bij de deal die ze sloten met Facebook. Voor wie het even niet helder voor de geest heeft: de Winklevi studeerden met Facebook-oprichter Zuckerberg aan Harvard en beschuldigen hem van het stelen van hun intellectuele eigendom (ConnectU, het idee dat volgens hen leidde tot Facebook). In 2008 kwamen ze met Facebook tot een schikking van zo'n 65 miljoen dollar.

Alles kwijtEerder lieten de Winklevosses al weten dat ze op die schikking willen terugkomen, omdat Facebook ten tijde van de deal niet eerlijk zou zijn geweest over de waarde van het bedrijf. Met het heropenen van de zaak hopen ze op nog veel meer genoegdoening, maar riskeren ze alles kwijt te raken.

'Grow up Mark!'Uit een filmpje dat onlangs verscheen bij The Daily blijkt nu dat het ze helemaal niet om het geld gaat, maar om het principe. In een twijfelachtig interview met jeugdvriendin Erin Ade zegt één van de broers (geen idee welke) tegen Zuckerberg: 'Grow up! Admit to the world what you already know.' Waar broerlief aan toevoegt: 'That is the moment that the chapter is closed.' Appeltje eitje dus voor Mark. (bron: 925.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten