vrijdag 21 december 2012

Clienten van de Voedselbank gratis naar het theater

Goed nieuws: Theaters gaan het hele jaar door, onder de naam Voedselbank Cultuur, onverkochte stoelen gratis ter beschikking stellen. Mensen die gebruik maken van de Voedselbank zijn meestal ook verstoken van kunst en cultuur.

In de theaters door het hele land blijven er altijd wel stoelen onbezet. Vanaf maandag 24 december kunnen cliënten van de Voedselbank op vertoon van hun aansluiting bij de Voedselbank bij een groeiend aantal theaters op de dag van de voorstelling terecht voor de onverkochte plaatsen. Er hebben zich nu al verschillende theaters voor dit initiatief aangemeld, waaronder de schouwburgen van Amsterdam, Rotterdam en Haarlem. De verwachting is dat dit aantal na de lancering van het initiatief snel zal groeien. Ook steeds meer producenten en bespelers steunen het initiatief.

De koepelorganisatie Voedselbanken Nederland is blij met het initiatief. "In het hele land zijn elke week 60.000 mensen op ons aangewezen. Door het ontbreken van geld ontstaat een cultureel isolement, ook voor kinderen. Voedselbank Cultuur zou wel eens in een belangrijke behoefte kunnen voorzien", aldus voorzitter Leo Wijnbelt.

Initiatiefnemer theatergezelschap Orkater roept theaters in heel Nederland op zich aan te sluiten. Orkaterdirecteur Marc van Warmerdam: "Let wel, Voedselbank Cultuur is geen organisatie. Het is feitelijk niet meer dan een vignet. Je hoeft alleen maar te laten weten dat eenieder die zich kan identificeren als cliënt van de Voedselbank op de dag van de voorstelling gratis gebruik kan maken van de niet-verkochte stoelen, ongeacht prijs of rang, ongeacht het programma. Het zou natuurlijk nog mooier zijn als ook concertzalen, poppodia, bioscopen en musea zich aansluiten."

Vanaf maandag 24 december kunnen cliënten van De Voedselbank terecht bij de onderstaande podia:

Amsterdam - Stadsschouwburg, Het Concertgebouw, Theater Bellevue, De Krakeling, De Kleine Komedie, De Meervaart, Het Ketelhuis, Bimhuis, MuzyQ, Holland Festival, Het Veem Theater
Alkmaar - Theater de Vest
Den Haag - Theater Korzo
Drachten - Schouwburg De Lawei
Gorinchem - Theater Peeriscoop
Gouda - De Goudse Schouwburg
Haarlem -Stadsschouwburg & Philharmonie, Toneelschuur
Leiden - Leidse Schouwburg & Stadsgehoorzaal Leiden
Rotterdam - Rotterdamse Schouwburg, Rotterdams Wijktheater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten