donderdag 12 augustus 2010

Werksfeer verbetert tijdens vakantie baas


Nog zo'n vakantieonderzoek, dit keer uitgevoerd door een vacaturesite.

Bijna een derde – 31 procent – van de Nederlandse werknemers vindt de sfeer op het werk stukken beter wanneer de baas met vakantie is. Dit blijkt uit onderzoek van nationalevacaturebank.nl. Ook blijkt dat de helft niet tevreden is over het werk dat collega’s tijdens de vakantie overnemen.

Terwijl 10 procent van de werknemers de vakantie van zijn baas vooral ziet als een periode om weinig werk te verzetten, grijpt een zelfde aantal werknemers deze periode juist aan om zich te profileren door de taken van de baas gedeeltelijk over te nemen.

Vakantiegangers zijn overigens niet te spreken over de kwaliteit van het overgenomen werk van hun collega’s. 21 procent zegt zelfs eigenlijk niet op vakantie te kunnen, omdat de kwaliteit van het overgenomen werk te slecht is. Dit is overigens wel een daling ten opzichte van drie jaar geleden. Toen bleek uit een zelfde onderzoek dat 28 procent van de werknemers het gevoel heeft niet met vakantie te kunnen. Mogelijk wordt deze daling veroorzaakt doordat vakantiegangers nú beter via de mobiele telefoon en e-mail contact met hun collega’s kunnen onderhouden.

Eén op de vier werknemers ergert zich in de vakantieperiode aan collega’s. De topdrie van ergernissen:
1. Verlaagd werktempo collega’s (17 procent)
2. Extra drukte op het werk (15 procent)
3. Vakantieverhalen of foto’s van collega’s (9 procent)

Nou als ik me zo ergerde, dan ging ik snel op zoek naar een andere baan...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten