woensdag 11 augustus 2010

Nederlanders minder productief na vakantie


Minder dan een derde van de Nederlandse werknemers zegt productiever te zijn na terugkeer van een vakantie. Het verschil met andere landen is opvallend, daar zijn werknemers beduidend positiever. Dit blijkt uit een onderzoek van HP onder ruim 1670 professionals in 12 landen.

Meer mensen zijn efficiënter na één week vakantie (66 procent) dan na twee weken (63 procent). Uit het onderzoek blijkt ook dat minder dan een derde (29 procent) van de Nederlanders productiever terugkomt van vakantie.

Het verschil met andere landen is opvallend: 40 procent van onze Duitse buren zegt productiever terug te komen. Vooral Turken komen als herboren terug: 63 procent van de Turken geeft aan na vakantie gemotiveerder aan de slag te gaan.

Wat zeker zal meespelen is dat steeds meer mensen hun mobiel en/of smart phone en zelfs hun laptop mee op vakantie nemen. Tja en als je dan af en toe je werkmails leest, dan kom je natuurlijk nooit los van je werk...

Zo productief mogelijk terugkomen van vakantie? Plan een strandvakantie én neem je werk niet mee op vakantie! Uit het onderzoek blijkt dat de kans dat medewerkers productiever zijn na een strandvakantie drie keer zo groot is dan bij een stedentrip of educatieve vakantie. (bron: HP, Sales Online)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten