vrijdag 13 augustus 2010

Tundun Tips 12

Het is weer hoog tijd voor een drietal handige tips.

1. Altijd een Van Dale woordenboek bij de hand?
Nederlands, Engels, Frans, Duits, Spaans,Italiaans, Portugees en Zweeds: met de Van Dale Woordenboekwidgets heb je de gratis Van Dale-onlinewoordenboeken altijd bij de hand! Je kunt widgets van Van Dale op het bureaublad van uw computer plaatsen.

Download hier de gewenste widget:

2. Zoek en vervang: meer dan woorden alleen

Behalve dat u woorden makkelijk kunt vervangen via de automatische zoek-en-vervang-functie in Word, is het ook mogelijk andersoortige zaken te zoeken en te vervangen. Denk bijvoorbeeld aan opmaakkenmerken. Daarnaast zijn er ook nog wat handige zoektrucjes beschikbaar. Kijk hier voor alle tips en trucs.


3. Gewiste foto's terughalen

Handige tip in deze vakantieperiode.
Essentieel is dat je verder niets op de kaart hebt opgeslagen. Heb je de fotokaart niet meer gebruikt na het wissen, dan kun je het programma Recuva gebruiken.
(Let bij het installeren op dat u niet per ongeluk de Yahoo! Toolbar installeert.) Sluit de kaart aan en start Recuva. Kies bij Bestandstype de optie Afbeeldingen en klik op Volgende. Bij Bestandslocatie kiest u Op mijn mediakaart of In een specifieke locatie. Klik op Volgende. Schakel de optie Uitvoerig Scannen inschakelen in en druk op Start. Selecteer na de scan de bestanden die u wilt terughalen en klik op Haal terug. De kleuren rood, oranje en groen geven aan of een bestand is terug te halen. (bron: computertotaal.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten