vrijdag 14 augustus 2009

Bij de GVB Is tijd belangrijker dan de klant

Ik rijd dagelijks met de tram en deze week had ik twee maal een extroverte trambestuurder. De eerste legde aan de passagiers uit waarom hij de deur naast hem gesloten houdt. De reden was verrassend: hij krijgt dan te veel vragen, ondermeer van toeristen die de weg vragen en daardoor kan hij niet op tijd vertrekken. Wanneer hij niet op tijd rijdt, zou hij een boete krijgen van 600 euro.

Vandaag had ik een extroverte vrouwelijke bestuurder die vertelde dat ze de communicatie omtrent de chipknip en andere kaartjes niet helder genoeg vond, en blij was dat ze nu eindelijk ook in het Engels beschikbaar zijn voor de toeristen. Dat zij heel veel vragen krijgen en dat ze gecontroleerd worden of ze wel op tijd rijden. Zo niet dan worden ze bij hun baas op het matje geroepen. Ze was zo vol van dit verhaal dat ze verzuimde op tijd te vertrekken en bij de volgende halte de deuren te openen...

Een goed voorbeeld van 'je medewerkers zijn je beste verkopers' én... de dienstverlening staat hoog in het vaandel bij de bestuurders, maar bij het management?? En waarom straffen we nog steeds, in plaats van die mensen die het goed doen te belonen, dat werkt toch veel motiverender??

Geen opmerkingen:

Een reactie posten