donderdag 18 juni 2009

Vrijheid van meningsuiting dankzij twitter

Twitter is een soort online dagbloek waarbij je vrienden, familie, relaties in korte berichten kunt laten weten wat je aan het doen bent. Twitter wordt door sommigen verguist, omdat het nutteloze berichten zou bevatten, maar anderen zijn er aan verslaafd. Inmiddels begint Twitter wel een steeds belangrijke rol als communicatiemedium te vervullen.

Was Twitter al het eerste medium waar het recente vliegtuigongeluk op Schiphol gemeld werd, nu speelt het ook een belangrijke rol om berichten over de politieke situatie in Iran te verspreiden.

Op zijn mededelingenpagina meldt Twitter dat het onderhoudswerkzaamheden aan het systeem heeft opgeschort wegens de politieke protesten in Iran, waarbij Twitter een belangrijke rol als communicatiemiddel zou spelen.

Demonstranten in het islamitische land gebruiken Twitter om elkaar op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Ook roepen zij elkaar op de straat op te gaan om te betogen tegen de machthebbers. Volgens het Franse persbureau AFP wisselen Iraniƫrs via Twitter ook foto's uit van betogers die het slachtoffer werden van geweld door de autoriteiten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten