zaterdag 13 juni 2009

Tundun's Tips 5

Weer drie praktische tips:

1. Nooit meer vergeten een bijlage bij te sluiten in je e-mail
Kom je er ook weleens achter dat je een mail hebt verstuurd zonder de bijlage toe te voegen? Dit behoort nu tot de verleden tijd wanneer je deze macro in Outlook installeert.

Outlook Attachment Reminder toevoegen aan Microsoft Outlook
Outlook Attachment Reminder is een macro voor Microsoft Outlook. Macro’s voeg je toe in Microsoft Outlook via de Visual Basic Editor.

  • Open de Visual Basic Editor met ALT-F11 (of via de menu optie Extra>Macro>Visual Basic Editor).
  • Aan de linkerkant verschijnt nu een boomstructuur (menu) met Project1. Als je deze opent dan verschijnt “Microsoft Office Outlook -objecten”. Onder deze optie verschijnt “ThisOutlookSession”. Dubbelklik daarop.
  • Aan de rechterkant verschijnt nu een wit venster. Kopieer de macro van Mark Bird op deze plek. Of neem mijn versie van de macro die op zowel het woord “attachment” als het woord “bijlage” reageert en niet triggert op berichten waar je op reageert of die je doorstuurt.
  • Sla de macro op met CTRL+S (of de disketteknop in de werkbalk).

De macro werkt in ieder geval in Microsoft Outlook 2003 en 2007 en in ieder geval niet in Microsoft Outlook Express. Het kan wel zo zijn dat Microsoft Outlook iedere keer bij het opstarten vraagt of de macro mag worden uitgevoerd.
Gebruik je Microsoft Outlook 2007, lees dan hier verder. Hier vind je ook meer handige tips: http://www.eenmanierom.nl/door-outlook-geattendeerd-te-worden-op-het-meesturen-van-bijlagen-attachments/

2. Maak jezelf onsterfelijk: ontwerp je eigen lettertype
Ben je Arial Verdana en Times New Roman zat? Ontwerp dan nu je eigen lettertype op: http://www.high-logic.com/fontcreator.html

3. Om in de vakantiestemming te komen: Nog gemakkelijker je trips uitzoeken en boeken?
Kijk eens op orbiville. nl. Orbiville.nl is een onafhankelijke reiszoekmachine en -gemeenschap. Zelf verkopen wij geen reizen. Orbiville.nl wil het alleen gemakkelijker maken de juiste vlucht, vakantie en accommodatie te vinden voor de juiste prijs. Boekingen en betalingen regelt u rechtstreeks met de reisagent. Orbiville.nl is het eigendom van en wordt geleid door particulieren binnen het bedrijf.

Op Weekendvergelijker.nl. Weekendvergelijker is een onafhankelijke hotel en vakantiehuizenvergelijker. Op Weekendvergelijker.nl kunt u het aanbod van de verschillende hotel en vakantiehuisaanbieders met elkaar vergelijken. Na het vergelijken kunt u eenvoudig en snel, het door u gewenste vakantiehuis of hotel reserveren.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten