zondag 4 januari 2009

Nieuw jaar Nieuwe mogelijkheden




Tweeduizendnegen is gestart. Volgens de media en een aantal experts moeten we ons ernstig zorgen maken, want het wordt een moeilijk jaar, met name op economisch vlak. Ook Burgemeester Cohen meldde in zijn nieuwsjaarstoespraak dat de recessie al voelbaar is in 'zijn' Amsterdam. Moeten we nou bij de pakken neer gaan zitten? Nou dat lijkt me niet. Moeilijke tijden bieden immers ook kansen. Daarom 5 positieve redenen om met goede moed verder te gaan:

1. Nederland staat er economisch gezien het beste voor binnen Europa, dus anderen hebben of krijgen het nog veel zwaarder. En dan hebben we het nog niet eens over de VS. Natuurlijk worden voor ons de gevolgen van de kredietcrisis ook zeker voelbaar, maar het glas is nog wel half vol.

2. In Nederland zijn het afgelopen jaar ontzettend veel nieuwe ondernemingen gestart. Onderzoek onder de Nederlandse ondernemers wijst uit dat de meerderheid nog gewoon vertrouwen in zijn onderneming heeft en ziet 2009 nog niet zo somber is.


3. Er is en blijft nog steeds genoeg werk te doen. De economie moet immers blijven draaien. Natuurlijk zal er een natuurlijke selectie gaan plaatsvinden, maar dat is na de hype van de afgelopen jaren een gezonde ontwikkeling.

4. Vertrouw in jezelf en blijf jezelf. Wanneer je vertrouwen hebt in je eigen kunnen, dan straal je dit uit en dat is waar werkgevers en klanten nu des te meer behoefte aan hebben. Positieve, gemotiveerde en ervaren krachten om de crisis te weerstaan.

5. Geef geef geef. Het gaat in het leven niet alleen om geld. Doe eens wat extra's, steek je nek uit, dat verdient zich gegarandeerd op de langere termijn terug. Maarrr...doe het omdat je meent!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten