maandag 13 augustus 2012

Tundun's Tips 23

Dit keer een drietal tips die ons milieubewuster willen (moeten!) maken:

1. Kraanwater als missie: WeTapWater

We zijn er inmiddels zo aan gewend, maar het is nog steeds onnodig: water drinken uit een fles. Het water uit de kraan is nergens zo schoon en gezond als in Nederland en toch kopen we dure flessen water. Zonde van het geld en slecht voor het milieu. Al die flessen die gerecycled moet worden. Waarom eigenlijk? Vroeger dronken we altijd water uit de kraan. Flessenwater smaakt wel anders, of vinden we het gewoon chiquer?
WeTapWater gaat met de campagne "krnwtr" de strijd aan.

2. Zuiniger douchen tijdens het zingen: Showertrack

Tijdens de Groen Doen hackathon van de Hogeschool Utrecht werden studenten uitgedaagd om apps te ontwikkelen die de kloof dichten tussen goede intenties en goed gedrag. Een groep studenten ontwikkelde een app om het gemiddelde aantal minuten dat mensen douchen omlaag te halen. Gemiddeld doucht men nu 10 minuten, maar weet jij hoe lang je doucht? Waarschijnlijk niet. Laat staan hoe je de tijd kunt bewaken. Daar heeft men iets ludieks op gevonden. Het Showertrack team bestaande uit Willemijn Edens, Joost Plattel en Nils Waanders bedacht een app waarbij je mee kunt zingen met je favoriete nummers tijdens het douchen. Hoe meer nummers, hoe langer je doucht en des te minder "bonusstamps" je krijgt. Zo word je bewuster van je douchegedrag. Er is inmiddels een beta-versie klaar: 
http://beta.showertrack.com/

3. Biologisch fastfood bij Lyfe Kitchen 

 Als je naar Amerika gaat, dan kun je nu biologisch 'fastfood' eten  bij Lyfe Kitchen, een fastfoodketen opgezet door voormalige topbestuurders van McDonalds. Lyfe is de afkorting van Love Your Food Everyday en serveert filets van vrije uitloopkippen en organische frietjes. De oprichters van Lyfe Kitchen willen fastfoodpubliek kennis laten maken met milieubewust voedsel. De menu’s worden bereid op de bekende fastfoodmethode: alles is gestandaardiseerd en geautomatiseerd. Toch krijgt Lyfe goede recensies van toonaangevende restaurantcritici. Het bedrijf hoopt snel uit te breiden tot 50 vestigingen in Amerika, maar daarvoor moeten wel eerst meer biologische boerenbedrijven gevonden worden die alle groenten en vlees kunnen leveren. Lees hier meer. Hopelijk start Nederland ook in hun Top 3...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten