vrijdag 26 augustus 2011

Merkel weer machtigste vrouw op aarde, Nederlandse vrouwen waar zijn wij?


In de jaarlijkse ranglijst van machtigste vrouwen op aarde heeft Forbes de Duitse bondskanselier Merkel, ondanks alle kritiek die ze in haar eigen land krijgt, weer bovenaan geplaatst. Vorig jaar moest ze de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama nog boven zich dulden.

Merkel voerde de lijst al vier keer eerder aan, van 2006 tot 2009. Obama is dit jaar op de achtste plaats terechtgekomen.

Forbes stelt de lijst ieder jaar samen op basis van de macht van het individu en het bedrijf of instelling waar ze voor werkt.

Op twee staat de Amerikaanse Buitenlandminister Hillary Clinton. In de top-5 staan verder de Braziliaanse president Dilma Roussef, Pepsi-directeur Indra Nooyi en Facebook-topvrouw Sheryl Sandberg.

Lady Gaga
In de top-100 staan acht staatshoofden en 29 vrouwen uit het bedrijfsleven. Gemiddeld zijn ze 54 jaar oud en 22 van hen zijn nog ongetrouwd.

De jongste op de lijst is de 25-jarige zangeres Lady Gaga; de Britse koningin Elizabeth is met haar 85 jaar de oudste. Beiden staan respectievelijk op nummer 11 en 49. (bron: NOS)

Geen Nederlanders
Er staan dit jaar geen Nederlanders in de top-100. De laatste vrouw die die eer te beurt viel, was Neelie Kroes in 2009. Kroes was toen nog eurocommissaris voor Concurrentie. Toen zij een minder zware post kreeg, verdween ze van de lijst. Dat is toch een treurig resultaa voor ons Nederlanders. Wie vind jij dat in die lijst thuis hoort? Koingin Beatrix, Ayaan Hirshi Ali, Prinses Maxima of Prinses Irene, Femke Halsema wellicht? Vertel het ons!

Het volledige ovezicht is te vinden op: http://www.forbes.com/wealth/power-women

Geen opmerkingen:

Een reactie posten