vrijdag 30 juli 2010

Croissant in plaats rechtszaak

Hoe vaak hoor je niet dat iemand geërgerd reageert op een mailtje waarin de tekst in kapitalen staan, waarschijnlijk heb je er zelf ook wel last van dat je de emotie van een brief of email niet goed oppikt, puur door de emotrie waar je op dat moment zelf in zit, of door de onnadenkendheid of de onervarenheid van de zender. Treedt iemand positief tegemoet, ga uit van iemands goede bedoeling én blijf communiceren!

Hoe belangrijk persoonlijke communicatie is, blijkt ook weer uit de situatie Eric Smit - Nina Storms vh Brink vh Vleeschdrager.

Toevallig was ik net aan het boek begonnen dat Eric Smit over Nina heeft geschreven (vakantietip!) en mede daardoor volg ik hen met meer dan gebruikelijke interesse. Daarnaast draait het hier ook om de definitie van persvrijheid. Maar last but not least draait het hier om communicatie!

Drie rechtszaken heeft Nina al tegen Eric Smit aangespannen. Onlangs liet ze zelfs beslag leggen op al zijn spullen. Gisteren vond daarover een rechtszaak plaats. Na afloop van de rechtszaak verrasten beiden door te vertellen dat ze elkaar nu voor het eerst persoonlijk ontmoet én gesproken hadden. Ongelofelijk!

Mevrouw Brink kiest dus liever voor het aanspannen van een rechtszaak, hetgeen haar ongetwijfeld veel geld kost plus imagoschade, dan eerst eens iemand uit te nodigen voor een persoonlijk gesprek en te kijken of ze zo nader tot elkaar komen. Vanochtend zijn ze samen een croissantje gaan eten...hopelijk het begin van een vreedzamere relatie...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten