zaterdag 7 november 2009

5 tips om productiever te worden


Nietsdoen loont

De wereld wordt geregeerd door targets. En hoe harder u werkt, hoe sneller u die targets haalt, toch? Fout. Met minder werken bereikt u meer. Even tijd voor een zen-momentje met vijf tips om productiever te worden.

1. Doe minder
Het is frustrerend om te horen, maar waarschijnlijk werkt u te hard. Dat wil zeggen, u besteedt te veel tijd aan werk dat geen prioriteit heeft en u te weinig oplevert. Focus daarom vooral op kerntaken en zorg ervoor dat die goed afgehandeld worden. Daarmee gaat u per dag minder taken afvinken, maar wel effectiever werken.

2. Neem gas terug
Ook de hele dag aan het rennen? Afspraak in, afspraak uit en tussendoor te weinig tijd nemen voor een broodje kaas en een glas karnemelk (waarvoor overigens schande, dat had Sancerre moeten zijn)? Dan maakt u dezelfde fout als veel van uw mede-succesentrepreneurs. Gas terugnemen loont. Minder hard lopen, minder hard rijden, minder hard werken. Daardoor doet u w?t u doet intenser en met meer beleving en dat ziet u terug in uw resultaten.

3. Toon begrip
Productiever worden gaat natuurlijk niet alleen over uw eigen productiviteit, maar ook over die van de mensen in uw team, de werkbijen die uw honingoutput moeten garanderen. Wees daarom een empatisch leider. Toon begrip voor uw ondergeschikten door u eens in hun schoenen te verplaatsen. Die (oprechte) aandacht verdient zich dubbel en dwars terug.

4. Stel lange-termijndoelen
Waar wilt u zijn over tien of vijftien jaar? Door lange-termijndoelen te stellen, kunt u vanaf morgen al productiever zijn. Doelen geven namelijk focus. Zet in gedachten een pad met mijlpalen uit, die u moet afvinken om het einddoel te bereiken. Zet vanaf morgen koers naar de eerste mijlpaal.

5. Vereenvoudig uw leven
Toegegeven, dat klinkt wat globaal, maar wat we bedoelen is dit: veel tijd en energie gaat verloren met het ordenen van de chaos die leven heet. Pas de vereenvoudiging overal toe. Begin bijvoorbeeld met uw kantoor. Hoeveel dingen liggen er op uw bureau die u helemaal niet nodig heeft en vooral voor afleiding zorgen? Maak uw leven leger en daarmee uw hoofd.

(bron: 925.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten