zondag 15 maart 2009

Wat maakt ZZP-ers succesvol?

Het succes of falen van de hoogopgeleide zelfstandige professional oftewel zzp’er wordt bepaald door marktomstandigheden, diens netwerken, kennis en ervaring. Veel minder bepalend zijn factoren als persoonlijkheid, motivatie en marktstrategie.

Tot deze conclusie komt de Utrechtse onderzoeker Arjan van den Born aan de hand van ruim tweeduizend enquêtes. Van den Born promoveert op 17 maart aan de Universiteit Utrecht.

Succes of falen
Van den Born: ‘Wil je bijvoorbeeld arts worden en je komt door de numerus fixus heen, dan kun je er vanuit gaan dat je, als je eenmaal klaar bent met je studie, een goedbetaalde baan zult krijgen. Als je daarentegen artiest of literair vertaler wilt worden, moet je tegen duizenden concurrenten opboksen. Dus moet je of heel goed zijn, of genoegen nemen met een bescheiden inkomen’. Zeer belangrijk is het ook om als zelfstandige professional continu je kennis op peil te houden en om over relevante netwerken te beschikken, zo blijkt uit het onderzoek van de Utrechtse promovendus. (bron: FD.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten