zondag 14 juli 2013

Filmwereld niet blij met Kijkwijzer

Van de week was in het nieuws dat de filmwereld niet blij is met de Kijkwijzer.
Het goede nieuws is dat de Kijkwijzer dus zijn doel bereikt, namelijk "kritisch alle films beoordelen die in de Nederlandse bioscoop komen en van elke film aangeven voor welke leeftijd deze geschikt is". 

De Disney films zijn opnieuw beoordeeld en nu niet meer voor alle leeftijden, maar geschikt bevonden vanaf zes jaar. Disney boos. Begrijpelijk, want zij verdienen hun geld met familiefilms, dus minder kinderen in de bioscoop (1-5 jaar) betekent minder omzet. 

Echter, wij hebben een keer een kind van vier in de "huisbioscoop" Bambi laten zien en daar hebben we 15 jaar later nog steeds spijt van. Het kind liep zijn eerste jeugdtrauma op toen Bambi's moeder overleed. Huilen...nee krijsen!! En Sneeuwwitje, Assepoester, 101 Dalmatiƫrs zijn allemaal niet veel gezelliger...dus heeft Kijkwijzer dan niet een beetje gelijk?

Ja de kinderen groeien er mee op, en thuis laten we ze alles zien, sex, geweld, dood...kinderen zijn zogenaamd alles al gewend, maar is dat echt zo?? En is het ook goed voor ze als ze hun kinderlijke onschuld en vertrouwen zo snel verliezen?? Wellicht wordt het eens hoog tijd dat Disney meer vrolijke, gezellige kinderfilms gaat maken?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten