vrijdag 22 maart 2013

Reken jij ook een lagere uurprijs?

ZZP BarometerBijna de helft van de ZZP'ers vraagt een te lage uurprijs om een potentiële klant niet aan een concurrent te verliezen. Dit blijkt uit het themarapport "Opdrachten en tarieven” van structurele onderzoeksmonitor ZZP Barometer.

49,1% van de zelfstandige ondernemers zegt een te lage prijs per uur te vragen om de concurrentie de baas te (kunnen) zijn. 6,5% van de ZZP-ondernemers weet zelfs niet welk uurtarief ze nodig hebben om rond van te kunnen komen. Toch denkt 68,9%  het huidige tarief op peil te kunnen houden. De ZZP'er doet gemiddeld 19 opdrachten bij 3 opdrachtgevers. In 2013 verwachten ze gemiddeld één opdracht meer te krijgen (+5,3%).

“ZZP'ers verwachten echter dat hun omzet in 2013 met 9,3% zal dalen, voornamelijk omdat ze verwachten minder facturabele uren per project te kunnen draaien,“ aldus Jeroen Sakkers, met Victor Mundi initiatiefnemer van de ZZP Barometer. Hoewel de verwachting is dat het uurtarief gelijk blijft in 2013, daalde het wel met 9,1% ten opzichte van 2011.

De ZZP-ondernemers komen voornamelijk offline via hun opdrachten. Slechts 20,2% van de opdrachten wordt online binnengehaald: via bemiddelingssites, digitale netwerken of de website van de opdrachtgever. De top-3 wordt gevormd door mond-tot-mondreclame (23,1%), het fysieke, zakelijk netwerk (17,5%) en bemiddelingsbureaus (16,3%).. lees het hele artikel op ZZP Barometer

Ik ben benieuwd of jij ook (gedwongen) een lagere uurprijs rekent en hoe je hier tegenaankijkt. Verwacht jij tzt je "oude" uurprijs weer te kunnen hanteren, en hoe ga je dat communiceren?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten