donderdag 13 september 2012

Tundun's Tips 24

1. ifttt: Koppel je online accounts en automatiseer taken

Verdwaal jij ook in alle online tools? Maak kennis met IFTTT (If This Then That): dat biedt 2386 mogelijke combinaties om je online accounts zoals Twitter, Facebook, Dropbox, Linkedin, en RSS feeds binnen een paar klikken ‘aan elkaar te knopen’, zoals jij dat wilt. Lees hier een uitleg over hoe deze tool je digitale werk en leven kan vergemakkelijken.

2. Cardagram: Gemakkelijk echte, persoonlijke ansichtkaarten versturen 

Cardagram is een gratis app voor de iPhone en binnenkort ook voor Android. Met deze app kan je snel en gemakkelijk echte ansichtkaarten versturen vanaf je smartphone. De kaartjes hebben een foto op de voorkant en een persoonlijk bericht op de achterkant. Door een foto te uploaden van je Facebook- of Instagramaccount, of door een foto te nemen met je mobiel verstuur je dus een gepersonaliseerd kaartje, waar je ook bent ter wereld. De app is beschikbaar in het Nederlands, Engels, Frans en Duits.”

3. FreeCycle.org: Geef en krijg gratis spullen 

Freecycle.org is een internationale online database waar mensen spullen gratis weggeven of gratis kunnen krijgen. Met meer dan 9 miljoen leden in ruim 5000 verschillende groepen is er voor iedereen wat te vinden.
Het motto is simpel: gratis spullen weggeven en krijgen om zo bruikbare spullen van de vuilnisbelt te houden. Je kunt gratis lid worden en je bij een groep aansluiten die bij jou past. In Nederland zijn inmiddels groepen gestart in Amsterdam, Arnhem, Delft en Valkenburg.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten