maandag 10 september 2012

Starters geven Nederlandse economie hoop

Het aantal faillissementen in ons land stapelt dit jaar piek op piek. Maar ondertussen zijn er in het eerste halfjaar nog altijd meer Nederlanders een eenmanszaak begonnen dan er zijn opgeheven. Bedrijven van moedige starters, die hard nodig zijn om de economische groei ’van onderop’ weer een zwengel te geven.

Ondanks de weinig uitnodigende economische omstandigheden zijn er in de eerste zes maanden van dit jaar 61.000 eenmanszaken gestart. In dezelfde periode zijn er 52.000 opgeheven, zo blijkt uit gegevens die de Kamer van Koophandel Nederland op verzoek van De Telegraaf heeft opgesnord. In totaal zijn tot medio juli 75.533 mensen gestart als ondernemer in het eerste halfjaar, zo’n 3% minder dan vorig jaar.En voor de liefhebbers van feitjes: van die gestarte ondernemers was 61% man en 39% vrouw, een soortgelijke verdeling als vorig jaar. De gemiddelde leeftijd van starters is 38 jaar, één jaar jonger dan vorig jaar, aldus de KvK.

Vorige maand werd bekend dat het aantal faillissementen in ons land dit jaar een nieuwe piek heeft bereikt, bijna 30% meer dan in de eerste zeven maanden van 2011. Zelfs volgens het doorgaans genuanceerde CBS zijn dat er ’uitzonderlijk veel’. Maar dat het lang niet overal kommer en kwel is, bewijst bijvoorbeeld het verhaal van ondernemer Cris Groothuizen (32). Eergisteren nog tekende hij drie grote opdrachten op één dag. Groothuizens bedrijf, iCatch Media, levert interactieve advertenties op bijvoorbeeld vloeren en winkeletalages. (bron: De Financiële Telegraaf)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten