donderdag 12 juli 2012

Uitgever maakt jubileumnummer met crowdfunding

Uitgever Lof Media heeft een eigen crowfundingsite opgetuigd om een extra dik jubileumnummer van het vrouwentijdschrift Lof te kunnen financieren. Nu er te weinig adverteerders zijn, wordt het geld bij de lezers gezocht.

Het tijdschrift dat ambitieuze vrouwen in de spotlight zet, bestaat in oktober vijf jaar en wil dit vieren met een extra dik jubileumnummer. Voor 15 juli hoopt men 20.000 euro op te halen.

Een extra dikke uitgave is voor Lof simpelweg onbetaalbaar, zegt oprichter en directeur Jolanda Holwerda.

Op allyouneedislof.paypool.nl is in korte tijd al ruim tweeduizend euro binnengestroomd, zo laat de uitgeverij weten. Daarnaast hebben verschillende organisaties ook direct aan Lof gedoneerd waarmee de teller nu op ruim zesduizend euro staat.

Als tegenprestatie voor al de geboden hulp krijgen donateurs – geheel volgens het crowdfundingprincipe – een cadeau van Lof. Een eervolle vermelding in het blad, kans op redactionele aandacht en gratis toegang tot de ‘All you need is Lof’-app, een verzameling artikelen uit het blad.

In het buitenland worden tijdschriften al langer gefinancierd via crowdfunding, onder meer het nieuwe blad Howler voor liefhebbers van Amerikaans voetbal. (bron: Emerce)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten