maandag 27 juni 2011

Onderzoeken: jongere interim professionals positiever


Jongere interim professionals positiever
Jongere deelnemers aan de peiling schatten de markt in 2011 positiever in dan hun oudere collega’s. Dat blijkt uit een LinkedIn poll gehouden door V2C2 interim online marketing onder zo’n 550 interim profs. Hieruit blijkt dat meer dan 50% van de interimmers een (sterke) verbetering van de markt verwacht ten opzichte van 2010. Ongeveer een derde denkt dat de markt gelijk blijft. Opvallend is dat de jonkere ondernemers positiever zijn dan hun oudere vakgenoten. Vertaald naar een rapportcijfer scoren respondenten van 29 of jonger bijna een 8. De 45-plussers scoren een magere 6,5.

Jonge interim manager is geboren zzp’er
Ook Atos Interim Management en Nyenrode Business Universiteit hebben onderzoek verricht onder zzp'ers. Daaruit blijkt ondermeer dat het zelfstandig ondernemerschap de jonge generatie interim managers op het lijf geschreven is. De oudere generatie worstelt daarentegen met het bestaan als zzp’er. Jonge interim managers werken vaker in opdracht, maken veelvuldig gebruik van sociale media, hebben meer nevenactiviteiten en investeren in hun loopbaanontwikkeling. Deze optelsom leidt tot een grotere tevredenheid over het bestaan als zelfstandig ondernemer. Het tegendeel geldt voor oudere interim managers. Naarmate de leeftijd stijgt, volgen zij minder vaak een opleiding en staat deze ook minder in relatie tot hun vakgebied. Met als resultaat dat hun concurrentiepositie verzwakt en een vast dienstverband als enige mogelijkheid overblijft. Lees meer

2 opmerkingen:

  1. Hi Tundun, dank voor het verwijzen naar ons onderzoek. Zou je ajb ook nog melding kunnen maken van mijn partners in het onderzoek, te weten: Masjo (http://www.masjo.nl) en DeFlexmatch (http://www.deflexmatch.nl). Zonder hen was het niet mogelijk geweest.

    Bij voorbaat dank! Met vriendelijke groet,

    Joost van Vught

    BeantwoordenVerwijderen