dinsdag 9 november 2010

Week van het Nieuwe Werken


Had je al door dat deze week in het teken staat van Het Nieuwe Werken? Al die weken, dagen tegenwoordig...ik houd het niet meer bij. Jij wel?
En ja Het Nieuwe Werken is echt een hype, maar wie doet er nou echt iets mee? In ieder geval Kim Spinder met de lancering van Seats2Share.

Wat is Seats2share.com?
Seats2Share is een pilot om overheidsgebouwen open te stellen. Met de opkomst van de huidige kennis- en informatiesamenleving is een groot deel van ons werk niet langer tijd en plaatsgebonden. Door het sociale web (web 2.0) kunnen ambtenaren steeds sneller en makkelijker met ondernemers, burgers en kennisinstellingen samenwerken aan belangrijke maatschappelijke thema’s. Naast deze online netwerken is het belangrijk om fysieke plekken te creĆ«ren waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en samen aan deze thema’s kunnen werken. Hiervoor hoeft de overheid geen nieuwe panden te kopen, zij heeft immers genoeg panden in haar bezit. Door overheidslocaties slimmer met elkaar te delen, worden medewerkers gefaciliteerd in tijd en plaatsonafhankelijk werken en ontstaan nieuwe ontmoetings- en samenwerkingsplekken in het land.

Kortom grijp je kans, meld je aan en wordt een echte ambtenaar 2.0...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten