maandag 1 november 2010

Geen halloween, maar werkelijkheid: Zware cyberaanval op mensenrechtenorganisatie Survival International

De projecten van mensenrechtenorganisatie Survival International krijgen nauwelijks aandacht in de media, terwijl multinationals het leven van inheemse stammen gruwelijk maken in hun jacht naar diamanten, hout, olie en andere waardevolle producten en ja dit hang je natuurlijk liever niet aan de grote klok.

Afgelopen week is De website van de internationale mensenrechtenorganisatie voor de rechten van inheemse volksstammen is aangevallen door hackers en is hierdoor tijdelijk offline. De Nederlandse website blijft ongedeerd.

Survival vermoedt dat de Botswaanse of Indonesische autoriteiten, of hun bondgenoten, achter de aanval zitten.

Een week geleden publiceerde Survival schokkende videobeelden waarop te zien is hoe Indonesische soldaten twee Papoea’s martelen. Vier weken geleden deed Survival een oproep aan toeristen om Botswana te boycotten wegens de meedogenloze vervolging van de Kalahari Bosjesmannen.

Naast de oproep tot een toeristenboycot van Botswana circuleert Survival momenteel een petitie waarin het omstreden ecotoeristische bedrijf Wilderness Safaris opgeroepen wordt om een nieuwe luxueuze safari lodge in het Centraal Kalahari Natuurreservaat te sluiten. De petitie is in de eerste week al door meer dan 6.500 mensen ondertekend.

De cyberaanval begon om 18:00 op woensdag 27 oktober en groeide uit tot een zeer geavanceerde ‘denial-of-service’ -aanval die avond, waarbij duizenden Pc’s vanuit de hele wereld tegelijkertijd de website van Survival bombardeerden.

De websites van andere organisaties die de martelvideobeelden publiceerden zijn ook gehackt.

Survival International was al eerder het doel van gelijksoortige aanvallen tijdens haar vorige campagne tegen de regering van Botswana, nadat de Bosjesmannen van hun voorouderlijk land waren verdreven.

Directeur van Survival International, Stephen Corry, zei vandaag: ‘Dit zijn niet zomaar een paar nerds op een zolderkamertje. Het is een dure en geavanceerde aanval en komt neer op cyberterrorisme. De schade die Survival is aangericht mag dan ernstig zijn, maar natuurlijk niet zo ernstig als hoe de stammen in West Papoea of de Bosjesmannen in Botswana worden benadeeld. Dit is niet zomaar een strijd voor de overleving van een paar honderd Bosjesmannen in Afrika of meer dan een miljoen onderdrukte stammen in West Papoea. Het is ook een voorbeeld van hoe krachten worden ingezet tegen iedereen die durft in te gaan tegen de overheersing van geld en de overheid boven de mensenrechten. De krachten tegen ons zijn gigantisch, en ze hebben deze ronde misschien gewonnen, maar we zullen nooit opgeven.’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten