maandag 20 juli 2009

Moderne visitekaartjes

Voorheen was het 'stoer' als je visitekaartjes had. Tegenwoordig is dat erg 'old school'. Hoe wissel je dan gegevens uit - zonder pen en papier te hoeven gebruiken? Dit zijn twee mogelijkheden:

1. Gebruik een poken.

Wát zeg je?? Een poken. De jeugd gebruikt hem al veel.

Een poken is een klein usb-apparaatje, in de vorm van een sleutelhanger, waarmee je Hyves- of Facebook-vrienden kunt maken met anderen die ook een Poken hebben. Poken is geen nieuw sociaal netwerk, maar een eenvoudige verbindingstool op het moment dat je elkaar in levende lijve tegenkomt. De gegevens worden uitgewisseld door twee Pokens tegen elkaar aan te houden.

2. Maak een visitekaartje op basis van een QR code.
Een wat?? De QR code is in 1994 ontwikkeld door het Japanse bedrijf Denso-wave en is een matrix-code, oftewel een tweedimensionale barcode. QR codes kunnen, met behulp van software, ingescand worden met een mobiele telefoon. QR code staat voor quick response. Hiermee wordt de snelle manier van coderen en decoderen bedoeld. QR codes bieden de mogelijkheid om data (zoals tekst en/of domeinnamen) te vertalen naar een te scannen, tweedimensionale barcode, waardoor mensen bijvoorbeeld direct naar je website gelinkt worden zonder dat ze iets hoeven in te scannen. De meeste moderne mobiele telefoons beschikken al over de scansoftware waarmee QR codes gescand kunnen worden.

Hoe ziet zo'n QR code er nou uit?
qrcode

Zo ziet de qr code van onze eigen website eruit.
Wil je zelf ook een QR code maken? Ga dan bijvoorbeeld naar http://qrcode.kaywa.com/

Het kan overigens op allerlei manieren ingezet worden. Dit is een voorbeeld van een marketing toepassing.


2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk artikel. Erg leuk dat je het voorbeeld van Go-Tan aanhaald, wij van One Shoe hebben dit voor Go-Tan ontwikkeld. De vraag naar deze manier van adverteren is groeiende, helaas 'hangen' veel organisaties normale websites achter hun QR code i.p.v. een website die toegespitst is op de mobiele telefoon. Om dit voor organisaties makkelijker te maken ontwikkelen wij op dit moment Adbridge. Zie voor meer info. onze website. Middels Adbridge kunnen organisaties hun eigen mobiele website maken en dit wordt binnen dit systeem omgezet in een QR code. Deze kan je dan bijv. achter een print advertentie plakken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Ronald, bedankt voor je leuke reactie en aanvullingen

    BeantwoordenVerwijderen