Een nieuw Leefritme Kenniscentrum, gesupport door Vodafone, doet structureel onderzoek naar hoe technologie invloed heeft op onze leefpatronen. Het eerste concrete resultaat van dit kenniscentrum was de presentatie van de belangrijkste resultaten van het eerste onderzoek “Het ritme waarop Nederland leeft“ (download .pdf). Dit jaar volgen nog onderzoeken naar “Het ritme waarop Nederland werkt“ en “Het ritme waarop Nederland beweegt“.
De belangrijkste resultaten
Uit dit eerste onderzoek kwam naar voren dat: “Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen “ is nog steeds een goede basis voor een sterk geluksgevoel . Het onderzoek en het model voor leefritme toont aan dat een “early action” pacing style de meeste garantie biedt op een aangenaam leefritme en dus algemeen geluksgevoel.
Het kunnen vermijden van files is ondertussen een van de belangrijkste bijdragers aan het geluksgevoel van de Nederlander. Het belang van (goede) mobiliteit kan dus nauwelijks overschat worden.
Binnen telecom en mobiele telecom zijn het vooral die toepassingen die mensen controle over de indeling van hun tijd en controle over taken geven die het meest gebruikt en gewaardeerd worden.
Het feit dat ons leefritmepatroon steeds individueler wordt en dus persoonsgebonden is, is bij jongeren nog uitdrukkelijker te zien.
Onderweg zijn en multitasking ( 2 dingen die we steeds vaker doen) vragen om middelen om de fragmentatie in ons bestedingspatroon te beheersen.
Met dank aan: Polle de Maagt (Polle.net) op Marketingfacts:
Geen opmerkingen:
Een reactie posten