donderdag 20 maart 2014

Nederlanders gebruiken steeds meer sociale media door elkaar

Het gebruik van sociale media in Nederland is relatief stabiel. Slechts weinig Twitteraars zijn echt populair in Nederland, en Tumblr is nog niet doorgebroken. Dat blijkt uit cijfers over het gebruik van sociale media in Nederland en wereldwijd, die Marketingfacts verzamelde. De site signaleert een versnippering van het socialemediagebruik: Nederlanders gebruiken steeds meer platforms door elkaar, voor specifieke doeleinden.De hoofdpunten:


9 miljoen Nederlanders zitten op Facebook. De laatste maanden van 2013 zat het bezoek in de lift, ondanks geruchten dat het gebruikt van Facebook op zijn retour zou zijn.

Nederland heeft 5 miljoen Twitteraars. Slechts een gedeelte daarvan is echt actief op de site, een internationaal fenomeen. Slechts 1,3 miljoen plaatst maandelijks een tweet.

Een kwart van de Nederlandse Twitter-accounts is zakelijk. Slechts 3 procent van de Nederlandse twitteraars heeft meer dan duizend volgers. Het gemiddelde is 49 volgers; Nederlandse twitteraars volgen zelf gemiddeld 89 anderen

Twitter wordt vooral op de mobiele telefoon gebruikt, en mensen met een twitteraccount zijn vaak ook actief op andere sites, zoals Instagram, Pinterest en Foursquare. (Bron: Sprout)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten