maandag 12 augustus 2013

Het logo van Yahoo wordt na 18 jaar vervangen

In de afgelopen 18 jaar is Yahoo's logo alleen van kleur (van rood naar paars) veranderd, maar omdat er de afgelopen tijd zoveel bij Yahoo is veranderd zou het ook tijd zijn voor een rigoureuze aanpassing van het logo. Volgens insiders heeft men nu gesleuteld aan het lettertype, de kleur en interpunctie. De 'yodel sound' zou het wel nog steeds uitdragen.

Renaissance 

Een nieuw logo gaat natuurlijk gepaard met een hoop management-blabla. Onder de leiding van de nieuwe CEO Marissa Mayer beleefde Yahoo een heuse renaissance. Sterker nog; Yahoo heeft tegenwoordig een ‘hernieuwd gevoel van doelgerichtheid’. Want ‘Terwijl het bedrijf zich snel ontwikkelt moet het logo – de essentie van ons merk – dat ook doen’. We moeten toegeven, onder het regime van Mayer is Yahoo wel echt veranderd. Er zijn veel onderdelen van het bedrijf gesloten en de nadruk is verlegd naar mobiel.
Daarnaast zijn er enorm veel kleine en grote (o.a.Tumblr) techbedrijven overgenomen en is er een nieuwe generatie aan talenten aangenomen. Yahoo toont op onder andere haar Facebook tot 4 september dagelijks gesneuvelde versies. Meer info en een leuk filmpje op Tumblr (bron: 925.nl)

Wat ik mij afvroeg is: wat is de termijn dat een logo meegaat, vraagt iedere generatie om een nieuw logo, of hij kan hij veel langer mee...of misschien wel korter?? En verder is een nieuw logo een goed idee als er een frisse wind door het bedrijf waait, of is het alleen een 'verspilling' van geld? Wat vind jij?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten