donderdag 17 juni 2010

Sir Richard Branson twittert voor Nederlands goede doelenplatform



Do good, feel good
925-held en überentrepreneur Sir Richard Branson springt in de bres voor Pifworld, een Nederlands goede doelenplatform opgezet door ex-investmentbankier Harmen van Doorn. In een poging één van de projecten van Pifworld te realiseren, ontketent de Virgin-baas een online offensief via Twitter, Facebook en zijn blog op virgin.com.


Mandela
'The land elephants travel across is reducing. We need to build an Elephant Corridor. Help me help elephants,' twitterde Branson, met veel gevoel voor timing. Het WK in Zuid-Afrika is een prima moment voor een project dat de Afrikaanse olifant te hulp schiet. Pifworld wil geld ophalen voor een 'elephant-corridor', waardoor olifanten een veilige oversteek kunnen maken van Botswana naar Zambia. Het natuurpark is het project van een stichting mede-opgericht door Nelson Mandela.

400.000 followers
Harmen van Doorn, oprichter van online chari-platform Pifworld, is blij met de hulp van Branson. 'Dat één van de bekendste ondernemers ter wereld zijn bijna 400.000 followers op Twitter mobiliseert voor ons doel, betekent een enorme impuls voor het project,' zegt de voormalig investmentbanker, die zijn carrière bij Rabobank inruilde voor een lang gekoesterde droom.

100% naar het doel
Bransons doel om business in te zetten als een 'force of good', sluit goed aan bij het uitgangspunt van Pifworld, dat mensen en bedrijven uitdaagt als 'players' specifieke chariprojecten over de hele wereld te steunen. Wat Branson heeft overgehaald Pifworld te omarmen, blijkt mogelijk uit een bijzin in zijn blog: 'There is a target of some 430,000 euros to raise to help with this project – with 100% of donations going to the cause.' Daar houden ondernemers wel van. (bron: 925.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten