dinsdag 22 december 2009

IKEA: de meest vrouwvriendelijke onderneming


IKEA is het meest vrouwvriendelijke bedrijf van ons land. Dit blijkt uit een onderzoek onder 101 ondernemingen.

IKEA is volgens Nederlandse managers het vrouwvriendelijkste bedrijf van ons land. Dit is de belangrijkste uitkomst van een onderzoek dat TNS Nipo heeft uitgevoerd onder ruim 1.000 managers in opdracht van het blad Management Team.

Centraal in het onderzoek van TNS Nipo stonden drie vragen: bij welk bedrijf hebben vrouwen de meeste kansen de top te halen, wie biedt de beste secundaire arbeidsvoorwaarden voor vrouwen en waar wordt doorgroeien naar de top van vrouwen het meest gestimuleerd? IKEA scoorde vooral goed als het gaat om het bieden van kansen voor vrouwen om de top te bereiken. De nummer twee, de politie, scoorde opvallend sterk bij het stimuleren van vrouwelijk talent naar topposities. Justitie werd derde en dankt die hoge notering, net als IKEA, vooral aan de kansen die het vrouwen biedt de top te bereiken.

In 2008 deed TNS Nipo in opdracht van Management Team voor het eerst onderzoek naar de vrouwvriendelijkste bedrijven in Nederland en in dat jaar streek Shell met de eer. Het olieconcern moet nu genoegen nemen met de vijftiende plaats. De beste topvrouw van 2009 is volgens de managers Erica Terpstra (NOC*NSF), die de winnares van vorig jaar Agnes Jongerius (FNV) ruimschoots voor bleef.

De gehele uitslag kunt u teruglezen in de MT101, een speciale uitgave van Management Team, die vandaag verschijnt. (bron: Sprout)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten