dinsdag 28 april 2009

747 en F16 boven Manhattan laten angstige bankiers de straat op stromen

Dit is nou echt een schoolvoorbeeld van slechte communicatie:

Slechts weinigen in New York zijn 9/11 vergeten. Hadden ze deze aktie dan niet beter kunnen voorbereiden?? Het leek het Witte Huis zo leuk: een paar verse glamour-foto's van een van de 747's van Barack Obama; vliegend, met het Vrijheidsbeeld op de achtergrond. Gevolg: er vloog een enorm regeringsvliegtuig laag bij de grond, vlak langs Manhattan, gevolgd door een F16 gevechtsvliegtuig. Bankiers vluchtten in volledige paniek met zijn duizenden hun wolkenkrabbers uit.

Het was gisteren een mooie lentedag in de Big Apple, en het leek het Witte Huis aardig om vanuit een F16 een paar fotootjes te schieten, terwijl de 747 twee rondjes rondom het vrijheidsbeeld vliegt. De F16 deed niet meer dan foto's van de 747 maken, maar dat wisten alle mensen op Manhattan niet. Voor hen zag het beeld eruit als een angstige echo van 11 september 2001.

The Wall Street Journal schrijft dat duizenden mensen, in doodsangst, uit hun wolkenkrabbers de straat op stroomden. Sommige gebouwen kondigden zelf evacuaties aan. "O God, het was een hel hier, gewoon een hel", aldus Rubin Shimon, manager van een kapperszaak bij Ground Zero. Veel voorbijgangers kwamen in zijn winkel dekking zoeken om hun geliefden te bellen met hun mobieltjes.

Andrew Wybolt werkt voor Barclays PLC, in een wolkenkrabber vlak bij de Hudson, en zei dat mensen naar de ramen renden toen ze de vliegtuigen hoorden. "Ze begonnen gelijk de rennen en werden helemaal gek", zei hij.

Duizenden werknemers van Merrill Lynch, American Express en andere gebouwen rondom de voormalige plek van het World Trade Center, vluchtten naar de nooduitgangen. Volgens The Wall Street Journal stonden velen buiten hun kantoor angstig de lucht in te kijken, terwijl honderden dezelfde route naar het noorden gingen lopen die ze ook op 9/11 namen.

Bouwvakkers die aan het Gold Man Sachs-gebouw aan het werken waren kregen het vliegtuig van heel dichtbij te zien. "Ik zag dat ding aankomen en ik rende direct de trappen af", aldus Eddie Navedo. "Iedereen riep dat het een terroristische aanslag was".

Het Witte Huis had nog een paar photoshoots geplanned staan in Washington D.C. volgende maand, maar dat hebben ze tot nader order toch maar even uitgesteld. (bron: 925.nl)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten