zaterdag 20 februari 2010

Tips voor ondernemers

Zeven tips waar iedere onderneming zijn voordeel mee kan doen in 2010:

1. Leer van kleine bedrijven: Ondernemingen van iedere omvang kunnen leren van kleine bedrijven. Ons onderzoek laat bijvoorbeeld zien dat organisaties met minder dan 50 medewerkers zelfverzekerder zijn dan hun grotere tegenspelers. Bovendien zijn zij ervan overtuigd dat ze het voortouw gaan nemen in het economisch herstel. Ook is er bewijs dat kleinere ondernemingen fanatieker zijn en een grotere externe focus hebben. Zij stoppen hun energie in marketing en klantbehoud, terwijl grote organisaties worstelen met interne zaken zoals het managen van kosten en personeelsbezetting.

2. Ga op reis: Met betrekking tot de externe focus zouden ondernemingen zich niets aan moeten trekken van internationale grenzen. China, India en andere opkomende economieën hebben een enorme potentie voor toekomstige groei. Dankzij steeds geavanceerdere en beter betaalbare communicatietechnologieën, kan zakendoen over de grens groeiperspectieven stimuleren. Een waarschuwing: onderzoek naar nieuwe markten is essentieel, net als het vinden van de juiste internationale partners. Wordt dit nagelaten, dan is er een reëel risico dat de kosten uit de hand lopen.

3. Werk slimmer: Ondernemingen over de hele wereld kijken naar de kosten van personeel, maar vaak wordt nagelaten naar andere vaste kosten te kijken. Voor een meerderheid van de ondernemingen, vormen de kosten van onroerend goed de op een na grootste post van overheadkosten. Tegelijkertijd laat 95% na om dit te benoemen als onderdeel waarop fors bespaard zou kunnen worden. In plaats van de keuze om bij bedrijfshuisvesting vast te zitten aan kostbare overeenkomsten met een vaste termijn, zouden deze organisaties moeten kijken naar meer flexibele oplossingen, zoals huurovereenkomsten voor de korte- of middellange termijn, of virtueel werken. Flexibel werken in het algemeen kan ondernemingen een besparing op de kosten voor onroerend goed opleveren van zo'n 60%, terwijl dit tegelijkertijd resulteert in gemotiveerder personeel.

4. Kies voor groen: Maak van de gelegenheid gebruik om uw voordeel te doen met meer energie-efficiënte technologieën. Kostenbesparende, groene technologieën, zoals speciale monitors, airconditioning en verlichting, kunnen een significante verlaging van de energierekening meebrengen. Er zijn organisaties die kunnen adviseren op het gebied van energie-efficiency en subsidies. Daarnaast kan virtueel werken de reiskosten van een organisatie terugbrengen en de carbon footprint van medewerkers reduceren.

5. Kijk om u heen: Herstel of geen herstel, sommige sectoren hebben zelfs tijdens de recessie gefloreerd. De telecomsector is bijvoorbeeld zeer internationaal georiënteerd, met veel opkomende landen die nieuwe technologieën implementeren. Ook in de sector duurzame technologie gaat het goed, dankzij forse investeringen. Ondernemingen van iedere omvang zouden moeten zoeken naar manieren om hun voordeel te doen met de kansen in bloeiende sectoren.

6. Besteed uit: Ondernemingen moeten zich concentreren op omzetgenererende activiteiten en de rest uitbesteden. Voor onroerend goed, administratie en ondersteunende diensten kan door derden worden gezorgd, waardoor organisaties zich kunnen richten op datgene waar zij het beste in zijn.

7. Blijf netwerken: Leuk of niet leuk, netwerken is cruciaal voor het ontmoeten van nieuwe klanten en contacten en voor het inwinnen van informatie en advies. Het is een van de makkelijkste manieren om business te genereren. (bron: Eduard Schaepman, Regus Benelux)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten