maandag 12 augustus 2013

Het logo van Yahoo wordt na 18 jaar vervangen

In de afgelopen 18 jaar is Yahoo's logo alleen van kleur (van rood naar paars) veranderd, maar omdat er de afgelopen tijd zoveel bij Yahoo is veranderd zou het ook tijd zijn voor een rigoureuze aanpassing van het logo. Volgens insiders heeft men nu gesleuteld aan het lettertype, de kleur en interpunctie. De 'yodel sound' zou het wel nog steeds uitdragen.

Renaissance 

Een nieuw logo gaat natuurlijk gepaard met een hoop management-blabla. Onder de leiding van de nieuwe CEO Marissa Mayer beleefde Yahoo een heuse renaissance. Sterker nog; Yahoo heeft tegenwoordig een ‘hernieuwd gevoel van doelgerichtheid’. Want ‘Terwijl het bedrijf zich snel ontwikkelt moet het logo – de essentie van ons merk – dat ook doen’. We moeten toegeven, onder het regime van Mayer is Yahoo wel echt veranderd. Er zijn veel onderdelen van het bedrijf gesloten en de nadruk is verlegd naar mobiel.
Daarnaast zijn er enorm veel kleine en grote (o.a.Tumblr) techbedrijven overgenomen en is er een nieuwe generatie aan talenten aangenomen. Yahoo toont op onder andere haar Facebook tot 4 september dagelijks gesneuvelde versies. Meer info en een leuk filmpje op Tumblr (bron: 925.nl)

Wat ik mij afvroeg is: wat is de termijn dat een logo meegaat, vraagt iedere generatie om een nieuw logo, of hij kan hij veel langer mee...of misschien wel korter?? En verder is een nieuw logo een goed idee als er een frisse wind door het bedrijf waait, of is het alleen een 'verspilling' van geld? Wat vind jij?

vrijdag 9 augustus 2013

Warren Buffett: Leve het lokale suffertje

Interessant bericht op 925.nl:  

De tijd van grote kranten is voorbij. Leve het lokale suffertje 




In de afgelopen twee jaar heeft Warren Buffett’s investeringsclubje Berkshire Hathaway maar liefst 30 kranten gekocht. Die shopping spree begon met de Omaha World-Herald uit Buffett’s hometown en eindigde met de acquisitie van Media General (alleenstaand goed voor 63 titels). In totaal gaf Buffett meer dan $344 miljoen aan kranten uit. In deze brief van Buffett aan zijn aandeelhouders leest u waarom.

Washington Post?

Interessant is dat Buffett sinds 1973 aandeelhouder is van The Washington Post Company, nu met een belang van $11 miljoen. Dan zou je zeggen dat op het moment dat de krant te koop staat dat…
Nein. Hij wilde hem niet hebben. Zoals u weet is de krant verkocht aan Amazon-oprichter Jeff Bezos. Buffetts verklaring was opmerkelijk genoeg dat hij geen toekomst ziet in grote kranten maar maar in kleinere varianten.

Voorbeeld is de York News Times uit York, Nebraska (± 3200 abonnees) en de Jackson County Floridan, waar een artikel over vogelspotten dit jaar groots opgepakt werd. Beiden zijn vorig jaar door Buffett gekocht.

Zijn uitleg in de brief uit de eerste alinea is dat grote kranten worden weggedrukt door internet. Echter, lokaal of specifiek nieuws is iets dat mensen altijd willen lezen en waar ze geld voor over blijven hebben. Dat maakt een bundel kleine titels voor de toekomst een goede investering.

Vogue?

Interessante aanvulling op dat statement is het nieuws over de Britse editie van Vogue. Sinds 2008 stond die uitgave namelijk niet zo vol met advertenties, en volgens uitgeverij Condé neemt de advertentieopbrengst jaarlijks met 6% toe.

De rede volgens uitgever Emily Armstrong; adverteerders willen specifieke mediapartners met een kleine maar centrale doelgroep. Vogue zou dat hebben, en dat bevestigt de voorspelling van Buffett. Conclusie: klein is anno 2013 het nieuwe groot.