zondag 15 juli 2012

Wifi-tuin voor flexwerkers in Arnhem


Op woensdag 4 juli heeft de Arnhemse wethouder Margreet van Gastel een wifi-tuin aan de Amsterdamseweg geopend.

Deze tuin geeft een nieuwe, tijdelijke invulling aan het braakliggende terrein tegenover de uitgang Sonsbeekzijde van het station Arnhem Centraal. De wifi-tuin is als het ware een flexwerkplek waar bezoekers in de openbare ruimte kunnen werken en relaxen.

Op het driehoekje groen tussen de Amsterdamseweg, Bouriciusstraat en Brantsenstraat opent de gemeente Arnhem een groene (net)werkplek voor de zomerperiode. Dit om een invulling te geven aan deze plek die voorlopig niet bebouwd zal worden.

Mobiele horeca
Aan stoere houten tafels kunnen buurtbewoners, werknemers uit de omgeving en reizigers van Arnhem Centraal werken of relaxen en gebruikmaken van de gratis internetverbinding. In de tuin is ruimte voor mobiele horeca (alleen overdag). Daarbij moet u denken aan koffie en thee; er zal geen alcohol worden verkocht.

Groen en creatief
De wifi-tuin past in het streven van de gemeente Arnhem om groen en creatief te werk te gaan. Het braakliggende terrein krijgt tijdelijk een nieuwe functie en er is oog voor duurzaamheid; een zonnepaneel zal de benodigde energie leveren. Op www.arnhem.nl/wifituin vindt u meer informatie en kunt u de ontwikkelingen volgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten