Worden miljardairs rijk geboren, of zijn ze meestal self-made? Waaruit bestaat de cocktail die de miljoenen laat binnenstromen? Forbes onderzocht het en kwam tot 6 opmerkelijke eigenschappen. Kijk snel of u ook bent weggelegd voor het grote geld.
1. Een wiskundig nest
De meeste miljardairs zijn goed met cijfers en dat gaat vaak van generatie op generatie. Een knobbel voor wiskunde is zo erfelijk als de kalende plek op uw kruin. Onder ouders van Amerikaanse miljardairs bevinden zich opvallend veel accountants en ingenieurs.
2. September-kindjes
In de categorie irrelevante demografische factoren die er misschien toch toe doen: onder 380 Forbes-miljardairs bleken maar liefst 42 in september voor het eerst lucht te hebben gehapt; een veel hogere concentratie dan in alle andere maanden.
3. Studeren is voor losers
We beweren niet dat u in het nadeel bent als u wél een studie heeft afgerond, maar het is zeker geen voorwaarde voor succes. Ruim 15% van de Forbes-400 rijksten haakte af, voordat de hoedjes de lucht in konden. Grappig genoeg hebben de meeste gesjeesde miljardairs fortuin gemaakt in techniek. Onder hen miljardair en nerd Bill Gates.
4. Lid worden loont
Dat een old boys network soms het duwtje in de juiste richting is, bewijzen oud-leden van het Amerikaanse Yale-dispuut 'Skull and Bones.' Bekende leden van het geheime genootschap, die het later tot magnaat zouden schoppen zijn investeerder Edward Lampert (huidige waarde $1,5 mio), Blackstone mede-oprichter Stephen Schwarzman en FedEx-oprichter Frederick Smith. Kwestie van de juiste mensen kennen.
5. Een MBA van een prestigieuze business-school
Het is alweer een beetje achterhaald, maar een managementcertificaat van een vooraanstaande business-school opent nog altijd deuren die voor anderen gesloten blijven. Vooral Harvard staat hoog aangeschreven (bij de meeste kwaliteitsonderzoeken naar MBA's goed voor een top-5 notering); liefst 19 succesbaasjes uit de Forbes-400 liepen een paar jaartjes rond in Boston.
6. Durf te falen
De huidige ondergang van Dirk Scheringa toont behalve het mogelijke einde van zijn bankimperium ook aan dat Scheringa uit miljardairshout is gesneden: een beetje succesentrepreneur weet wat het is om veel geld te verliezen. Bij gezond risicomanagement hoort hier en daar een faillissementje. De truc is om er sterker uit te komen. (bron: 925.nl)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten