Tundun Communicatie & PR vertelt over recente communicatie ontwikkelingen, geeft handige tips en is benieuwd naar jouw mening.
donderdag 3 juli 2014
woensdag 2 juli 2014
250 euro extra vakantiegeld bij offline vakantie
Medewerkers van adviesbureau &samhoud krijgen 250 euro extra vakantiegeld als ze tijdens de zomervakantie hun zakelijke telefoon en e-mail volledig uitschakelen. Loslaten en vertrouwen hebben in je collega’s en je klanten als je er zelf even niet bent, is een van de redenen voor deze maatregel. Bovendien is volledige aandacht voor thuis net zo belangrijk als volledige aandacht op het werk, aldus het adviesbureau. 'Kijk naar de spelers van het Nederlands elftal', zegt oprichter Salem Samhoud. 'Die doen ’s middags ook een dutje. Dat is niet uit luiheid maar om topfit te blijven. Onze mensen moeten ook topfit zijn. Anders hebben klanten er niets aan en heeft het gezin thuis er ook niets aan.’ Via @MTnieuws
Koop nu via Twitter
Twitter wil meer geld verdienen? Op het sociale microblognetwerk verschenen dinsdagnacht ineens tweets met een 'koop nu'-knop. Een van de eerste producten die we via het sociale netwerk konden bestellen: een paar sneakers voor 170 miljoen dollar. Een foutje waarschijnlijk; het lijkt alsof Twitter de nieuwe functie aan het testen is, maar het kan ook dat de nieuwe functie per ongeluk werd vrijgegeven. The Wall Street Journal beweerde in april al dat er meerdere soorten advertenties op Twitter zouden verschijnen, inclusief 'shoppable' advertenties en advertenties voor mobiele apps met knoppen om meteen te downloaden, waarvan de laatste inmiddels op Twitter te vinden zijn.
Het ontbreken van een verdienmodel bij Twitter zorgde na de beursgang voor veel gerommel binnen het bedrijf. De afgelopen maanden namen al drie topmensen afscheid. De 46-jarige Noto, de nieuwe financiële man, heeft een achtergrond als internetanalist, maar ook als manager en cfo. Via @MTnieuws
woensdag 11 juni 2014
Onderzoek: politieke voorkeur bepaalt filmkeuze
dinsdag 27 mei 2014
If I were 22: Levenslessen van internationale topondernemers op Linkedin
maandag 26 mei 2014
Facebook zet zich in tegen pesten
Jongeren die worden gepest krijgen tips en ze leren dat het niet aan hen ligt. Ouders en docenten leren online pestgedrag te herkennen en krijgen advies over hoe ze het gedrag kunnen aanpakken. Aan de pestkoppen is ook gedacht: Facebook vraagt hen automatisch om sorry te zeggen wanneer zij iets vervelends over iemand online zetten. Verschillende specialisten hebben meegeholpen met de ontwikkeling van Facebook’s pestcentrum. (Bron: Het Nieuws van de Vooruitgang). Lees hier meer:
dinsdag 20 mei 2014
Inheemse Bolivianen willen contact via Facebook
donderdag 15 mei 2014
EU-hof: burger 'heeft recht vergeten te worden' door Google
We kennen allemaal de uitspraak "Google never forgets" als waarschuwing dat je heel bewust informatie op websites en via sociale media moet publiceren, want dit wordt je eeuwig nagedragen. Lastiger is het nog als je het zelf niet gepubliceerd hebt en dus geen eigenaar van deze informatie bent. Daar komt nu verandering in dankzij een uitspraak van het Europees Hof.
Trouw:
Zoekmachine Google kan verplicht worden links naar websites met gevoelige persoonsgegevens uit de zoekresultaten te verwijderen. Ook een gewone burger heeft "het recht vergeten te worden", oordeelde het Europees Hof van Justitie in Luxemburg vandaag. Google reageert teleurgesteld.
"Dit is een teleurstellende uitspraak voor zoekmachines en online uitgevers in het algemeen."
Mark Jansen, Google Benelux
Het hof boog zich over een zaak in Spanje. Een Spanjaard spande een proces aan tegen Google omdat het hem niet zinde dat bij een zoekopdracht naar zijn naam er werd doorverwezen naar krantenpagina's over de gedwongen verkoop van zijn huis vijftien jaar geleden. Hij vond die informatie niet meer relevant en vond dat hij het recht had 'vergeten' te worden. Lees verder via Trouw: http://bit.ly/1hL56Xa
woensdag 16 april 2014
Nieuw uiterlijk voor Twitter: "Facebook look-a-like
donderdag 20 maart 2014
Nederlanders gebruiken steeds meer sociale media door elkaar
Het gebruik van sociale media in Nederland is relatief stabiel. Slechts weinig Twitteraars zijn echt populair in Nederland, en Tumblr is nog niet doorgebroken. Dat blijkt uit cijfers over het gebruik van sociale media in Nederland en wereldwijd, die Marketingfacts verzamelde. De site signaleert een versnippering van het socialemediagebruik: Nederlanders gebruiken steeds meer platforms door elkaar, voor specifieke doeleinden.
De hoofdpunten:
Nederland heeft 5 miljoen Twitteraars. Slechts een gedeelte daarvan is echt actief op de site, een internationaal fenomeen. Slechts 1,3 miljoen plaatst maandelijks een tweet.
Een kwart van de Nederlandse Twitter-accounts is zakelijk. Slechts 3 procent van de Nederlandse twitteraars heeft meer dan duizend volgers. Het gemiddelde is 49 volgers; Nederlandse twitteraars volgen zelf gemiddeld 89 anderen
Twitter wordt vooral op de mobiele telefoon gebruikt, en mensen met een twitteraccount zijn vaak ook actief op andere sites, zoals Instagram, Pinterest en Foursquare. (Bron: Sprout)
woensdag 26 februari 2014
Cabaretière Bruers begint 'social salon' voor ouderen en dementen
Bedenker social sofa
Bruers is de bedenker van de social sofa waar we op deze blog al eerder aandacht aan besteedden. Versierde betonnen banken die eerst in Tilburg en later ook op andere plekken in Nederland opdoken, vanuit de gedachte dat mensen vaker eens op een bankje moeten zitten om een beetje bij te praten. Inmiddels zijn er ook social sofas in het buitenland, onder meer in China en Italië.
Bruers, bekend van haar theatershows en - sinds kort - haar boeken, zal deze lokatie ook zelf als werkplek gaan gebruiken. (Bron: Omroep Brabant)
maandag 17 februari 2014
Gebaren bij 40 graden onder nul - promovenda brengt uitstervende Inuitgebarentaal in beeld
Circulaire tijdsbeleving
Wit is overal
Bedreigde taal
vrijdag 14 februari 2014
Sinterklaas en Sint Piter
donderdag 13 februari 2014
dinsdag 14 januari 2014
Burgernet en Whatsapp: dubbelop of nuttige aanvulling
44 keer per dag
Burgernet is een succes, met ruim 16.210 verzonden berichten in 2012. Het landelijk dekkende waarschuwingsnetwerk, waarmee de politie berichten verstuurt naar deelnemers in bepaalde gebieden, wordt gemiddeld 44 keer per dag ingezet, meldde een woordvoerder van de Burgernet-organisatie. Deels gebeurt dat om een dader te kunnen opsporen die nog ergens rondloopt, maar vaak is er sprake van een vermissing of een preventieve waarschuwing, bijvoorbeeld voor inbraken in een bepaalde buurt.
In de Edese wijk Rietkampen is vooral succes met Whatsapp-groepen. Het aantal inbraken is er met 70% gedaald doordat sinds vorig jaar via dat netwerk verdachte situaties worden gesignaleerd. Ruim 600 mensen hebben zich inmiddels aangemeld. Het initiatief krijgt nu navolging in andere wijken, omdat er een waterbed-effect lijkt op te treden. 'Inbrekers verplaatsen hun activiteiten naar wijken waar geen buurtwacht of WhatsApp-groep actief is. Daarom werken we aan uitbreiding, zodat iedere wijk in Ede een eigen groep heeft. We willen beheerders onderling ook met elkaar in contact brengen, zodat belangrijke berichten ook doorgegeven worden aan andere wijken', citeert Omroep Gelderland uit de nieuwjaarstoespraak van burgemeester van der Knaap.
Maximaal vijftig
Tegenover Omroep Gelderland plaatsen twee betrokken wijkagenten wel een kanttekening bij het gebruik van Whatsapp. Een Whatsapp-groep kan niet meer dan vijftig leden hebben, dus er moeten inmiddels twaalf groepen worden beheerd, wat tijd en inzet vergt. (Bron: Binnenlands Bestuur)