donderdag 29 maart 2012

Internetdomeinen .amsterdam en .frl dichterbij

Na het idee aanvankelijk te hebben afgeserveerd als te duur, ziet de provincie Friesland een eigen '.frl'-internetdomein toch dichterbij komen. Ook Amsterdam is hard op weg naar een eigen topdomein.
Internetadressen eindigen nu op .com, .net, .eu of één van de vele landencodes, zoals .nl. Die zogeheten 'generic top level domains' (gTLD's) kunnen vanaf eind dit jaar ook worden toegewezen aan bedrijven en (overheids)organisaties. Dus worden .apple, .wine, .music of .party een optie, maar ook .berlin, .newyork of .amsterdam. Lees meer

woensdag 28 maart 2012

Haagse ambtenaren moeten aan de social media

De Gemeente Den Haag wil meer gaan doen met social media, mede om de burgerparticipatie te bevorderen. Ambtenaren moeten aan de bak in sociale netwerken. Social media en e-participatie zijn dé manieren om de 'onbenutte denk- en doekracht' in de stad te benutten, stelt wethouder Ingrid van Engelshoven van Onderwijs en Dienstverlening in een voortgangsrapportage aan de raad. De gemeente is al een voorloper op het gebied van het gebruik van Twitter, Facebook en LinkedIn, maar daarmee is veel meer mogelijk, denkt de wethouder - met name om de interactie en de participatie te verbeteren. Lees meer.

dinsdag 27 maart 2012

Stel je Facebook veilig in

We hebben in deze blog al vaker aandacht besteed aan de wijze waarop Facebook jouw persoonlijke gegevens gebruikt. Jan-Willem Alphenaar en Peter Minkjan stellen nu gratis een boekje ter beschikking hoe je Facebook veilig kunt instellen. Ik zeg: "Gewoon doen!" http://bit.ly/yk6kD9

vrijdag 2 maart 2012

Nieuwe Google privacyvoorwaarden

Gisteren zijn de nieuwe privacyvoorwaarden van Google voor al zijn webdiensten gewijzigd. Dat betekent dat vanaf 1 maart 2012 ingelogde gebruikers  automatisch goedkeuren dat hun informatie uit een Googledienst gebruikt mag worden in een andere om zo makkelijker binnen één nog vollediger profiel te worden opgeslagen. 

Wist je trouwens dat Google je totale zoekgeschiedenis bijhoudt, dit is immers de bron voor hun zoekresultaten. Als je dit niet wilt, dan kun je dit aanpassen via www.google.nl/history. In dat geval bewaart Google alleen de laatste 18 maanden van jouw zoekgeschiedenis.